Gesztenyés torta

Gesztenye torta

Ha egy finom és ízletes, de mindeközben egyszerű és gyors tortát szeretnénk, akkor a gesztenye torta a legjobb választás.
Nem túl édes, de nem is unalmasan egyszerű, egy kis rummal megspékelve pedig, igazán különleges hatást érhetünk el vele.
Nem mellesleg, elhagyva a szokásos tortaformát, bármelyik ünnepi asztal sikeres tagja lehet!

Gesztenye torta recept

A piskóta hozzávalói:

  • 6 tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 ek. liszt
  • fél cs. sütőpor
  • csipet só
  • 2 ek. keserű kakaópor

A krém hozzávalói:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. vanília puding
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 20 ml rum aroma

A hab és a díszítés hozzávalói:

  • 4 dl habtejszín
  • keserű kakaópor (díszítés)

A piskóta elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
Az olvasztott, langyosra hűlt margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral, csipet sóval és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, belekavarjuk, majd a fehérje egyharmadát is belekeverjük.
A maradékot ugyanígy 2 részletben hozzáadjuk.
A kör alakú, normál méretű tortaformát olvasztott vajjal kikenjük, lisztezzük és beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése:

A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
A puha margarint először magában, majd a maradék porcukorral habosra keverjük.
A fölengedett gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot keverjük össze a cukros margarinnal és ízesítsük rum aromával.
A kész krémet a kihűlt piskótára kenjük.

A hab és a díszítés elkészítése:

A habtejszínt kemény habbá verjük és egyenletesen a krémre simítjuk.
A szíveket papírból vágtam ki, azt tettem rá a torta tetejére, majd körbeszórtam kakaóporral. A végén a papírt levettem és a hab maradékát tortazsákba téve, „keretet” adtam a mintának.

Gesztenyés torta elkészült

Gesztenyés torta elkészült

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek