Ha egy finom és ízletes, de mindeközben egyszerű és gyors tortát szeretnénk, akkor a gesztenye torta a legjobb választás.
Nem túl édes, de nem is unalmasan egyszerű, egy kis rummal megspékelve pedig, igazán különleges hatást érhetünk el vele.
Nem mellesleg, elhagyva a szokásos tortaformát, bármelyik ünnepi asztal sikeres tagja lehet!
Gesztenye torta recept
A piskóta hozzávalói:
- 6 tojás
- 6 ek. porcukor
- 10 dkg margarin
- 6 ek. liszt
- fél cs. sütőpor
- csipet só
- 2 ek. keserű kakaópor
A krém hozzávalói:
- 3 dl tej
- 1 cs. vanília puding
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 35 dkg gesztenyemassza
- 20 ml rum aroma
A hab és a díszítés hozzávalói:
- 4 dl habtejszín
- keserű kakaópor (díszítés)
A piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
Az olvasztott, langyosra hűlt margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral, csipet sóval és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, belekavarjuk, majd a fehérje egyharmadát is belekeverjük.
A maradékot ugyanígy 2 részletben hozzáadjuk.
A kör alakú, normál méretű tortaformát olvasztott vajjal kikenjük, lisztezzük és beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése:
A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
A puha margarint először magában, majd a maradék porcukorral habosra keverjük.
A fölengedett gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot keverjük össze a cukros margarinnal és ízesítsük rum aromával.
A kész krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A hab és a díszítés elkészítése:
A habtejszínt kemény habbá verjük és egyenletesen a krémre simítjuk.
A szíveket papírból vágtam ki, azt tettem rá a torta tetejére, majd körbeszórtam kakaóporral. A végén a papírt levettem és a hab maradékát tortazsákba téve, „keretet” adtam a mintának.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.