Becsinált leves

Becsinált leves

A becsinált leves, vagy más néven frikasszé sokak által kedvelt leves féle. Sokféleképpen készíthető, laktató étel, de mégsem terheli meg a gyomrot. Általában fehér húsokból készítik, dinsztelt zöldségekkel.

Becsinált leves recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkeszárny
  • 1 fej hagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db petrezselyem gyökér
  • 1 kis fej karalábé
  • liszt
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • bors
  • delikát

Elkészítése:

A húst és egy fej hagymát feltesszük főni.
Ha felfőtt, sózzuk, borsozzuk. Közben a zöldségeket zsíron megdinszteljük.
Ha kész, megszórjuk liszttel, aranyszínűre barnítjuk, majd hozzá adjuk a pirospaprikát és a zöldpetrezselymet.
A megdinsztelt zöldségeket felöntjük vízzel és sűrűre főzzük.
Amint kész, hozzáöntjük a húshoz és ízlés szerint tovább ízesítjük (só, bors, delikát).
Ha minden puhára főtt, grízgaluskát szaggatunk bele és addig főzzük, míg meg nem puhul.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek