A becsinált leves, vagy más néven frikasszé sokak által kedvelt leves féle. Sokféleképpen készíthető, laktató étel, de mégsem terheli meg a gyomrot. Általában fehér húsokból készítik, dinsztelt zöldségekkel.
Becsinált leves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkeszárny
- 1 fej hagyma
- 4 db sárgarépa
- 4 db petrezselyem gyökér
- 1 kis fej karalábé
- liszt
- pirospaprika
- petrezselyem
- só
- bors
- delikát
Elkészítése:
A húst és egy fej hagymát feltesszük főni.
Ha felfőtt, sózzuk, borsozzuk. Közben a zöldségeket zsíron megdinszteljük.
Ha kész, megszórjuk liszttel, aranyszínűre barnítjuk, majd hozzá adjuk a pirospaprikát és a zöldpetrezselymet.
A megdinsztelt zöldségeket felöntjük vízzel és sűrűre főzzük.
Amint kész, hozzáöntjük a húshoz és ízlés szerint tovább ízesítjük (só, bors, delikát).
Ha minden puhára főtt, grízgaluskát szaggatunk bele és addig főzzük, míg meg nem puhul.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.