Mirinda szelet

Fanta szelet, mirinda szelet

A Mirinda vagy Fanta szelet nagyon népszerű túrós sütemény, igazából a két süti ugyanaz, attól függ, hogy melyik népszerű innivalóból készítjük el. Szinte bármelyik korosztály szereti, de legjobban a gyerekek rajonganak érte.

Fanta szelet, mirinda szelet recept

Piskóta hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl olaj

Töltelék hozzávalók:

  • 0,5 kg túró
  • 1 kocka sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dl narancskóla
  • 2 cs. vanília puding

 A piskóta elkészítése:

A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaó port, sütőport, csipet sót, olajat és simára keverjük.
A kész masszába forgatjuk a felvert fehérjéket.
Kb. 30×20-as, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és készre sütjük a tésztát.

A töltelék elkészítése:

A túrót a margarinnal és a porcukorral összedolgozzuk, majd a kész, kihűlt tészta tetejére adagoljuk.
A pudingot tej helyett a narancskólában készre főzzük, kihűtjük, de még a szilárdulás előtt a túró réteg tetejére simítjuk.
Kockákra vágva tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek