A márvány kuglóf egy gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható, laktató, édes tésztájú kalács.
Ízlésünk szerint készíthetjük egy- vagy kétféle színűre, keverhetünk bele mazsolát, esetleg olajos magvakat, de sokan kedvelik csokoládéval leöntve, vagy akár cukormázzal a tetején.
Tökéletes lehet reggelire, megvajazva, vagy lekvárosan, de fogyaszthatjuk egy kiadós gulyásleves után is.
Márvány kuglóf recept
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 28 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 13 dkg margarin
- fél citrom leve
- reszelt citromhéj
- 25 dkg porcukor
- 50 ml rumaroma
- 1 dl tej
- 2 ek. keserű kakópor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval.
A tojások sárgáját jól kikeverjük a margarinnal, a citrom levével valamint reszelt héjával, a porcukorral, rumaromával, 1 dl tejjel és az egészet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztes sütőport és csomómentesre keverjük.
A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk, majd a tészta 1/3-át kivesszük és belekeverjük a keserű kakaóport.
Felváltva öntjük a tésztákat a formába, majd betesszük sülni.
Előmelegített sütőben 175 fokon alsó-felső sütésen kb 45 percig sütjük.
TIPP: Szilikonos kuglóf formából könnyebben kijön a süti, ha hideg vizes ronggyal lehűtjük a formát.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.