Márvanykuglóf

Márvány kuglóf

A márvány kuglóf egy gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható, laktató, édes tésztájú kalács.
Ízlésünk szerint készíthetjük egy- vagy kétféle színűre, keverhetünk bele mazsolát, esetleg olajos magvakat, de sokan kedvelik csokoládéval leöntve, vagy akár cukormázzal a tetején.
Tökéletes lehet reggelire, megvajazva, vagy lekvárosan, de fogyaszthatjuk egy kiadós gulyásleves után is.

Márvány kuglóf recept

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 28 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 13 dkg margarin
  • fél citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 25 dkg porcukor
  • 50 ml rumaroma
  • 1 dl tej
  • 2 ek. keserű kakópor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval.
A tojások sárgáját jól kikeverjük a margarinnal, a citrom levével valamint reszelt héjával, a porcukorral, rumaromával, 1 dl tejjel és az egészet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztes sütőport és csomómentesre keverjük.
A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk, majd a tészta 1/3-át kivesszük és belekeverjük a keserű kakaóport.
Felváltva öntjük a tésztákat a formába, majd betesszük sülni.
Előmelegített sütőben 175 fokon alsó-felső sütésen kb 45 percig sütjük.

TIPP: Szilikonos kuglóf formából könnyebben kijön a süti, ha hideg vizes ronggyal lehűtjük a formát.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek