Tepsis tarja

Tepsis tarja

Ha valami laktató, de mégsem szokványos ételt szeretnél, ezt a fincsi tepsis tarja receptet neked találták ki! Nem túl bonyolult elkészíteni, mégis elképesztően finom és laktató. Vendégváró ebédnek tökéletes fogás!

Tepsis tarja recept

Hozzávalók:

  • 6-8 db nagy krumpli
  • 1 kg tarja
  • 1 cs. oldalas fűszerkeverék
  • ketchup
  • fokhagymakrém
  • őrölt bors
  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • tejföl
  • trappista sajt

Elkészítése:

A krumplikat karikára vágjuk, majd a felét, a kizsírozott tepsibe rakjuk. A tetejét megsózzuk.
A tarját vékonyra szeleteljük.
Az oldalas fűszerkeveréket összekeverjük (ízlés szerint) ketchuppal, fokhagymakrémmel, borssal.
Az így kapott masszát, egyenletesen a tarja szeletekre kenjük.
A megkent húst a krumpli rétegre helyezzük.
A vöröshagymát karikákra vágjuk, majd a hús tetejére adagoljuk.
A krumpli másik felével takarjuk az egészet, ismét sózzuk és fóliával lefedve puhára sütjük.
Amikor minden megpuhult, a fóliát eltávolítjuk, a tetejét bekenjük tejföllel, ráreszeljük a sajtot, majd addig sütjük, míg az egész aranybarnára nem pirul.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings