Töltött paprika

Töltött paprika

A hagyományos töltött paprika, az egyik legkedveltebb magyar étel. Nem túl bonyolult és általában minden megvan hozzá otthon, így bármikor elkészíthető. Gyerekek és felnőttek kedvenc fogása lesz. Készíthetjük zellerrel, vagy édesen, cukorral is.

Töltött paprika recept

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2-3 marék rizs
  • 1 tojás
  • 2-3 gerezd foghagyma
  • pirospaprika
  • 6-8  db zöldpaprika
  • 3-4 db paradicsom sűrítmény
  • cukor

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, belenyomjuk a foghagymát, ízlés szerint hozzáadjuk a pirospaprikát és a sót.
A kész masszát beletöltjük a paprikákba.
Rántást készítünk, majd felöntjük vízzel és belekeverjük a paradicsom sűrítményeket, valamint ízlés szerint cukorral és sóval ízesítjük.
Amikor fő a szósz, beletesszük a töltött paprikákat és készre főzzük.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek